Οικονομία

12 Ιουλίου 2019 21:28

Εγκύκλιος για τον ΑΜΚΑ ανακαλείται από τον Γιάννη Βρούτση

Διάβασέ μου το...

Εγκύκλιος για μετανάστες, αιτούντες ή δικαιούχους διεθνούς προστασίας. Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ...

Εγκύκλιος για τον ΑΜΚΑ ανακαλείται από τον Γιάννη Βρούτση
-

Ανακάλεσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης την εγκύκλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ – μεταξύ άλλων σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο των προηγούμενων υπουργού και υφυπουργών Εργασίας στις 20 Ιουνίου του 2019, αποσαφηνίστηκε το γραφειοκρατικό πλαίσιο, το οποίο καθιστούσε δύσκολη την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του κ. Βρούτση, θα επανεξεταστεί το ζήτημα της απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε και στη συνέχεια θα δοθούν νέες αναλυτικές οδηγίες.

ΚΙΝΑΛ: ο κ. Βρούτσης εκδικείται πρόσφυγες και μικρά παιδια

Ρατσιστική και απάνθρωπη χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής την απόφαση του Γιάννη Βρούτση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Η πρώτη ενέργεια του υπουργού Εργασίας ήταν να περικόψει την πρόσβαση προσφύγων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η απόφαση αφορά βασανισμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά. Είναι ρατσιστική και απάνθρωπη.

Ο κ. Βρούτσης αξιοποιεί την προχειρότητα και την επισφάλεια των δήθεν προοδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τον πρωθυπουργό, τους διάφορους συναρμόδιους υπουργούς και συντονιστές της κυβέρνησης να απαντήσουν ένα απλό ερώτημα.

Είναι η κακομεταχείριση των προσφύγων και των παιδιών τους επίσημη κυβερνητική επιλογή; Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να απαντήσει».