Κοινωνία

13 Ιουλίου 2019 14:03 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιουλίου 2019 23:51

Απέραντο εργοτάξιο θυμίζει η Χαλκιδική (εικόνες)

Text to Speech

Οι κάτοικοι προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους, ενώ συνεργεία της Περιφέρειας δουλεύουν ασταμάτητα. Σοβαρές ζημιές και σε δημόσια κτίρια.

Απέραντο εργοτάξιο θυμίζει η Χαλκιδική (εικόνες)

Τρίτο 24ωρο μετά τον φονικό τυφώνα και η Χαλκιδική εξακολουθεί να θυμίζει πως ο υδροστρόβιλος πέρασε σαν οδοστρωτήρας και σάρωσε τα πάντα.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους, συνεργεία της Περιφέρειας, του Δήμου δουλεύουν ασταμάτητα για να απομακρύνουν μπάζα, ξύλα, κλαδιά, λαμαρίνες, φερτά υλικά από δρόμους και στενά.

Από την άλλη ιδιώτες με τα χέρια, με προσωπικό κόπο νυχθημερόν παλεύουν για να επαναφέρουν τις περιουσίες τους κάτι που και οι ίδιοι ξέρουν πως θα πάρει πολύ χρόνο.

Ο οικισμός Δελφίνια στη Σωζόπολη, όπου εκτονώθηκε ίσως με τη μεγαλύτερη ένταση του το φαινόμενο, δεν έχει ακόμα ρεύμα, αφού δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση γι αυτό και όσοι δύνανται οικονομικά έχουν αγοράσει γεννήτριες ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες και να στήσουν σκεπές που ξηλώθηκαν διότι φοβούνται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που σύμφωνα με την ΕΜΥ έρχεται από αύριο το βράδυ.

Νωρίτερα στην περιοχή Δελφίνια έφθασε ο Δήμαρχος Προποντίδας που έγινε και αποδέκτης παραπόνων λόγω της μη ηλεκτροδότησης της περιοχής. Ο κ. Καρράς προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι κύριο μέλημα είναι η ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων και αποχέτευσης και ύδρευσης και μετά θα μπουν σε οικισμούς τα συνεργεία. Οι κάτοικοι όμως αντιδρούσαν έντονα γιατί στο σκοτάδι τη νύχτα φοβούνται και για πλιάτσικο στις περιουσίες τους.

Την ίδια ώρα, οι καταγραφές των ζημιών συνεχίζονται. Όσον αφορά σε δημόσια κτίρια στελέχη της εταιρίας κτιριακών υποδομών στους πρώτους 12 ελέγχους που πραγματοποίησαν σε σχολικές μονάδες, παιδικούς σταθμούς και στο Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας διαπίστωσαν ότι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές κυρίως στις στέγες τους.

O ΔΕΔΔΗΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό του Νομού Χαλκιδικής ότι, μετά τις αδιάκοπες προσπάθειες των συνεργείων του και την επιτυχή επανηλεκτροδότηση 155.000 παροχών, εκκρεμούν επανηλεκτροδοτήσεις πολύ περιορισμένου αριθμού καταναλωτών κυρίως στις περιοχές πέριξ της Καλλικράτειας και της Σωζόπολης σε παροχές που απαιτείται περαιτέρω ενδελεχής έλεγχος για λόγους ασφάλειας.

Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ