Οικονομία

13 Ιουλίου 2019 18:57

Μαξίμου: οι φοροελαφρύνσεις δεν θα “μπλοκάρουν” τα πρωτογενή πλεονάσματα

Διάβασέ μου το...

Ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό.

Μαξίμου: οι φοροελαφρύνσεις δεν θα “μπλοκάρουν” τα πρωτογενή πλεονάσματα
-

Ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης, αποτέλεσαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους.

Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς, οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών και τον επικεφαλής του ΕSM, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ