Αθλητικά

14 Ιουλίου 2019 20:18

Προς ακύρωση το “χρυσό deal” της ΕΡΤ με μεγάλες ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Διάβασέ μου το...

Στην ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της δημόσιας τηλεόρασης και των μεγάλων ΠΑΕ για τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος, προχωρά η Κυβέρνηση.

Προς ακύρωση το “χρυσό deal” της ΕΡΤ με μεγάλες ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα
-

Της Λίτσας Ιωάννου

Στην ακύρωση των ποσών που θα πάρουν από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεγάλες ΠΑΕ, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Κυβέρνηση.

Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” κάνει λόγο για όργιο 66 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΡΤ την ώρα που το σπουδαίο αθλητικό θέαμα του Copa America κόστισε μόνο 250.000 ευρώ! Σύμφωνα, με την ίδια πηγή, όταν έγινε η σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Υπουργοί γνώριζαν την εσωτερική έκθεση της ΕΡΤ, που αντιδρούσε στη συμφωνία “μαμούθ” με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.

ΕΡΤ - SUPER LEAGUE - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Φυσικά, το ποσό αυτό, που είναι μια πρωτοφανής σπατάλη, προέρχεται από χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων, που δεν μπορούν να επιστρέψουν με κανέναν τρόπο, ούτε με την καλύτερη διαφήμιση, πίσω στα ταμεία της ΕΡΤ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και άλλες ομάδες, αντέδρασαν αμέσως στην σκανδαλώδη συμφωνία στην οποία προχώρησε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Superleague - μπάλα

Όμως και η εφημερίδα “Το Βήμα”, στο ρεπορτάζ της μιλά για μια «νάρκη» 61 εκατομμυρίων ευρώ που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το “Βήμα” επικρίνει τη στάση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε σύσκεψη στο Μαξίμου δυο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, με την οποία επιχειρήθηκε να δεσμευθεί η επόμενη κυβέρνηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Τα χρήματα αυτά μαζί με όσα θα δώσει η ΕΡΤ για άλλες αθλητικές διοργανώσεις ξεπερνούσαν ουσιαστικά τα 68 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Η συμφωνία, που έφερε τη “σφραγίδα” του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπε πως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα εισπράξουν από 7,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστος για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά στην ΕΡΤ η κάθε ομάδα θα κοστίσει από 10,5 εκατομμύρια ευρώ, με τις επιβαρύνσεις για τα 18 εντός έδρας παιχνίδια τους στην σεζόν. Μάλιστα, κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα κόστιζε το ασύλληπτο ποσό των 583.000 ευρώ για την δημόσια τηλεόραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ