Πολιτική

14 Ιουλίου 2019 19:02

Μήνυμα Ερντογάν προς Μητσοτάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Διάβασέ μου το...

Οι πρώτες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για τη νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα. Τι είπε για τη συνομιλία του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Μήνυμα Ερντογάν προς Μητσοτάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
-

Την ελπίδα πως θα υπάρξει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία της Ελλάδας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν διεμήνυσε πως θέλει να δει εάν ο νέος Πρωθυπουργός θα «μείνει πιστός στις εκφράσεις του», επικαλούμενος την συνομιλία που είχαν, και εάν θα «κάνει τα απαραίτητα βήματα», για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω όσον αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. «Είμαστε ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως τα γεωτρύπανα “Πορθητής” και “Γιαβούζ” συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη καμία απειλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ