Πολιτική

15 Ιουλίου 2019 07:23 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιουλίου 2019 11:22

Σύσκεψη για το Προσφυγικό στο Μαξίμου

Διάβασέ μου το...

Τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο, αλλά και τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας υποδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύσκεψη για το Προσφυγικό στο Μαξίμου
-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο μετά τις 10:00.

Στις 10:30 ξεκίνησε η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής με τη συμμετοχή του κ. Αβραμόπουλου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στα Hot Spot της Λέσβου, αυτό της Μόριας και του Καρά Τεπέ.

Στη σύσκεψη παρών είναι και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά την άφιξη του στο Μαξίμου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε σε δήλωσή του ό,τι «το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό είναι μια πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη ολόκληρη. Η σημερινή συνεδρίαση θα μας επιτρέψει ως Ελλάδα να καταγράψουμε με σαφήνεια τα αιτήματα που έχουμε προς την ευρωπαϊκή πλευρά. Ζητάμε περισσότερη, ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη αλληλεγγύη».

 «Ήδη έχω επεξεργαστεί ένα βασικό σχέδιο στρατηγικής, το οποίο βέβαια θα ολοκληρωθεί στο ερχόμενο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ