Υγεία - Περιβάλλον

15 Ιουλίου 2019 09:01

Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών στον ΑΝΤ1: Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό οι 32 μέρες συνεχούς εφημερίας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τις συνθήκες εργασίας της μοναδικής παθολόγου του Νοσοκομείου Λήμνου περιέγραψε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών στον ΑΝΤ1: Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό οι 32 μέρες συνεχούς εφημερίας (βίντεο)
-

Με τη συμπλήρωση της 32ης μέρας συνεχόμενης εφημερίας της καταγγέλλει ότι της ζητήθηκε να συνεχίσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η μοναδική παθολόγος του Νοσοκομείου της Λήμνου.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Α.Ρέτζιου, δήλωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ότι, «δεν ήταν μεμονωμένο το περιστατικό», σημειώνοντας πως πρόκειται για κατάσταση η οποία είναι σε γνώση της Διοίκηση του Νοσοκομείο (που είναι κοινή για τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη), στην Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Α.Ρέτζιου, αυτή η μία παθολόγος καλείται να περιθάλψει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, ενώ κατά την 31η μέρα της συνεχόμενης εφημερίας της, της ζητήθηκε να καθίσει άλλη μία μέρα, και «ευτυχώς γιατί την άλλη μέρα μετέφερε σηπτικό ασθενή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης».

«Από τότε της ασκούνται πιέσεις για να εφημερεύσει μέχρι τέλος Ιουλίου», σημειώνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που καταγγέλλει ότι η παθολόγος έλαβε sms από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μέσω του οποίου «κατσαδιάστηκε» επειδή ζήτησε άδεια, ενώ πιέστηκε να συνεχίζει να εφημερεύει μέχρι το τέλος του μήνα.

Τέλος, όπως η ίδια διευκρίνισε, από το 2012 μέχρι και σήμερα οι ανάγκες του Νοσοκομείου Λήμνου καλύπτονται από μετακινήσεις από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.