Κοινωνία

15 Ιουλίου 2019 16:00

“Σφίγγει ο κλοιός” για τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου

Διάβασέ μου το...

Το μοιραίο λάθος του δράστη της δολοφονίας. Οι απαντήσεις που περιμένουν οι Αρχές και οι προσαγωγές υπόπτων.

“Σφίγγει ο κλοιός” για τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου
-


«Φως» στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον που εντοπίστηκε νεκρή σε μία στοά της γερμανικής κατοχής στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, αναμένονται να ρίξουν σύντομα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις αφορούν τόσο διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομής όσο και αρκετά ευρήματα από τις αστυνομικές έρευνες στην τοποθεσία όπου βρέθηκε η σορός της βιολόγου.

Μάλιστα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια καθημερινά παίρνουν ολοένα και περισσότερα ευρήματα των Αρχών από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ είναι πολύ πιθανό ανάμεσά τους να βρίσκονται και πράγματα που άφησε πίσω ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι της.

Το μοιραίο λάθος του δολοφόνου;

Πληροφορίες του Cretalive.gr, αναφέρουν ότι στον τόπο όπου πετάχτηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε ένα σημαντικό εύρημα για την πρόοδο των ερευνών, το οποίο φέρεται να ανήκει στον δολοφόνο. 

Το εύρημα αυτό, το οποίο φέρεται να συνδέεται άμεσα με την σορό της Σούζαν Ίτον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και πιστεύεται ότι θα ρίξει κι άλλο «φως» στις έρευνες. Αν επαληθευτεί η συλλογιστική των αστυνομικών, τότε ενδέχεται να αποδειχτεί ως το μοιραίο λάθος του δολοφόνου.

Πάντως, οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν ρίξει το βάρος των ερευνών, στον τόπο που δολοφονήθηκε η 60χρονη βιολόγος.

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο για τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. πως η στοά όπου βρέθηκε η σορός της δεν είναι και το σημείο δολοφονίας. Μετά από ενδελεχή έρευνα ήρθε μία μαρτυρία που ανέφερε πως τελευταία φορά, η Σούζαν Ίτον εθεάθη ζωντανή στο χωριό Αφράτα.

Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή. Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η 60χρονη.

Στοχευμένες προσαγωγές

Καθημερινά οι αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με το cretapost.gr, προχωρούν σε προσαγωγές υπόπτων οι οποίες είναι στοχευμένες. Τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή γνώριζαν πως η συγκεκριμένη στοά δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό γι’ αυτό κάθισαν και βρήκαν όλους όσοι είναι γνώστες της συγκεκριμένης περιοχής. Από τους υπόπτους παίρνουν γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει η τυχόν ταυτοποίησή τους με υλικά που έχουν βρεθεί τόσο πάνω στην ίδια την 60χρονο βιολόγο, όσο και στο χώρο όπου βρέθηκε το πτώμα της.

Περιμένουν απαντήσεις από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι απαντήσεις από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Σούζαν Ίτον δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αρκετοί περαστικοί.

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας αυτήν την ιδιαιτερότητα, ζήτησαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όλα τα σήματα που «έπιασαν» οι κεραίες τους την ημέρα που εξαφανίστηκε η επιστήμονας και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένουν τις απαντήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ