Πολιτική

15 Ιουλίου 2019 17:40

Δένδιας: ομόθυμη η στάση της Ε.Ε. απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις τοποθετήσεις των Ευρωπαίων ομολόγων του στο ζήτημα των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δένδιας: ομόθυμη η στάση της Ε.Ε. απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα (βίντεο)

Την ικανοποίησή του για την “ομόφωνη τοποθέτηση” των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο ζήτημα των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κύπρο εξέφρασε ο Yπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του προς τον Τύπο από τις Βρυξέλλες.

«Είχα σήμερα μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών και μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση η ομόθυμη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι «μετά από αυτήν την εκτεταμένη συζήτηση, τα αποτελέσματα, όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». «Προς την κατεύθυνση της υπενθύμισης προς την Τουρκία του διεθνούς δικαίου, του περιβάλλοντος στο οποίο πρέπει να κινείται, αλλά και των συνεπειών που μπορεί να έχει μια συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΕ

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι συζητήθηκε το Ιράν, το Ιράκ, το μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που αφορούν την κεντρική Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική. «Σε όλα αυτά είχε η χώρα μας σημαντική παρουσία», κατέληξε.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Δένδιας είχε σειρά συναντήσεων με ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ