Καιρός

16 Ιουλίου 2019 07:02

Καιρός: με τοπικές μπόρες και καταιγίδες επελαύνει ο “Αντίνοος”

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι ισχυρότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα είναι οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Τρίτη, στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά κατά τόπους 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 μποφόρ. Από το βράδυ θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 26 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες στη δυτική και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στην Πελοπόννησο, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και αργότερα στις Σποράδες και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα φυσούν από ανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη, προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς την Εύβοια. Τις πρωινές ώρες από τα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ