Οικονομία

15 Ιουλίου 2019 19:32

Γεωργιάδης: τα έργα στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019

Διάβασέ μου το...

«Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη», τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Γεωργιάδης: τα έργα στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019
-

«Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό. Και το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος», ξεκαθαρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημειώνει, στο Euronews, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων «μία τόσο μεγάλη επένδυση, συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά την Ελλάδα, προφανώς έχει διαφόρων ειδών συμφέροντα από πίσω. Όμως αυτά εμάς δεν μας πτοούν. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό. Και το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος».

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα ο νέος υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι οι ΚΥΑ «που είναι και το πρώτο κρίσιμο βήμα, θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Μαχόμαστε για να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά υπάρχει η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, μέσα στον Αύγουστο θα έχουν εκδοθεί. Από εκεί και πέρα θα γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο, η διανομή και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση για να ξεκινήσουν τα έργα. Όλα αυτά εντός του έτους 100%».  Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι και «εξαιρετικά υπέρ» της επένδυσης στη Χαλκιδική (Eldorando Gold)

«Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη», πρόσθεσε  υπογραμμίζοντας πως «φιλοδοξία μας είναι να μεταμορφώσουμε την χώρα στην πιο φιλική για τις επιχειρήσεις χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, αμέσως, θα μειώσουμε την φορολογία και θα εξαφανίσουμε την γραφειοκρατία».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα υπάρχει τον Αύγουστο ένας νέος νόμος που θα «θα αλλάζει σχεδόν ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να είναι πολύ εύκολη η επιχειρηματικότητα στην χώρα. Θέλουμε να πούμε σε όλους ότι "αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα και να κάνετε δουλειές, τώρα είναι ώρα να έρθετε στην Ελλάδα"».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «πάρα πολύ κρίσιμο», σημειώνοντας πως «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε έναν χρόνο από σήμερα θα τρέχουμε με ρυθμούς άνω του 3,5%-4%».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ