Πολιτική

16 Ιουλίου 2019 09:45

Βελόπουλος στον ΑΝΤ1: η κατάργηση του ασύλου είναι… μισό βήμα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μιλά για τείχος και ναρκοπέδιο στον Έβρο, την Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες του ΔΣΠ για «αντιποίηση επαγγέλματος».

Βελόπουλος στον ΑΝΤ1: η κατάργηση του ασύλου είναι… μισό βήμα (βίντεο)
-

«Το θέμα τι θα γίνει στα πανεπιστήμια και όχι μόνο το άσυλο, αλλά και το αλισβερίσι μεταξύ καθηγητών και φοιτητών, οι πληρωμένες εργασίες, ο ρόλος των κομματικών παρατάξεων στα Πανεπιστήμια. Τι δουλειά έχουν οι παρατάξεις στα Πανεπιστήμια;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί».

«Εγώ είμαι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος αναφερόμενος στο ζήτημα του ασύλου, είπε ότι αν δεν αυστηροποιηθούν οι ποινές για τα αδικήματα που γίνονται μέσα στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να υπάρξει λύση και να αλλάξει η εικόνα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του κόμματος του στην πολιτική σκηνή, είπε ότι η Ελληνική Λύση δεν είναι ακροδεξιό-ναζιστικό κόμμα, υποστηρίζοντας ότι Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ είχαν αλληλοστηριχθεί σε αρκετές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε τις θέσεις του περί κατασκευής φράχτη/τείχους και δημιουργίας ναρκοπεδίου στον Έβρο, προκειμένου να υπάρξει, όπως ανέφερε, αποτροπή των παράτυπων μεταναστών που θέλουν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, ζητώντας παραλλήλως αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές παράτυπων μεταναστών κι επαναλαμβάνοντας την θέση του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αναφορικά με την «επαναφορά της θανατικής ποινής για τους διακινητές ανθρώπων και τους βιαστές».

Όπως είπε ο κ. Βελόπουλος «Η Ελλάδα πρέπει να βάλει «κόκκινες γραμμές» σε ότι αφορά την στάση της Τουρκίας και τις προκλήσεις της στο Αιγαίο»

«Ιστορικός-αρχαιολόγος είμαι, δεν δίνω νομικές συμβουλές, αλλά έχω νομικούς στην εταιρεία μου που τους πληρώνω και προσφέρουν δωρεάν νομικές συμβουλές σε ανθρώπους που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορούν να έχουν νομική στήριξη για να μπορέσουν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για ένα θέμα που τους αφορά», είπε ο κ. Βελόπουλος, απαντώντας στις αιχμές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, περί αντιποίησης του νομικού επαγγέλματος. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι οι αναφορές από την τηλεοπτική μου εκπομπή. Αυτές σταματούν. Δεν σταματά όμως η παροχή δωρεάν συμβουλών σε όποιον έχει ανάγκη», προσέθεσε ο κ. Βελόπουλος, αναφέροντας ότι αυτό είναι κάτι που γίνεται για περισσότερα από πέντε χρόνια, απορρίπτοντας ότι πρόκειται για διαδικασία που είχε ως στόχο την ψηφοθηρία.