Οικονομία

16 Ιουλίου 2019 12:09

Μπλακ άουτ στην Αττική

Διάβασέ μου το...

Ποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Μπλακ άουτ στην Αττική
-

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετούς δήμους της Αττικής.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα έμειναν σήμερα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η Νέα Σμύρνη, ο Κορυδαλλός, το Κερατσίνι, η Αμφιάλη, ο Άγιος Μηνάς, το Ρουφ και το Αιγάλεω. Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στον Πειραιά και την δυτική Αττική. 

Χάος επικράτησε στους δρόμους, αφού πολλοί φωτινοί σηματοδότες δεν λειτουργούσαν, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η διακοπή ρεύματος οφείλεται σε εσφαλμένο χειρισμό  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ. Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ακόμη ότι δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποισδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.