Κοινωνία

17 Ιουλίου 2019 18:43

Βρέθηκαν οι δράστες που ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο μέχρι θανάτου

Διάβασέ μου το...

Ο άτυχος άνδρας  είχε χτυπηθεί άγρια και πέθανε στο νοσοκομείο. Έγκλειστος στις φυλακές ο ένας κακοποιός.

Βρέθηκαν οι δράστες που ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο μέχρι θανάτου
-

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 85χρονου Έλληνα, η οποία διαπράχθηκε στις 14 Απριλίου στα Σεπόλια.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί μέσα στην μονοκατοικία που διέμενε στα Σεπόλια, τραυματισμένος και διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα κατέληξε. Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο, μετά από κακώσεις που προήλθαν από ξυλοδαρμού.

Μετά από έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και την αξιοποίηση των εργαστηριακών ευρημάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, επετεύχθη η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας.

Δράστες είναι 39χρονος αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης, καθώς και άλλος ένας αλλοδαπός, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του οποίου, η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία. Ο 39χρονος είχε συλληφθεί στις 26-4-2019, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη, για απόπειρα κλοπής-διάρρηξης σε σπίτι. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις ληστειών και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης και σε βάρος του 39χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ