Πολιτική

17 Ιουλίου 2019 08:04

Νίκος Βούτσης: Θα παραμείνω ενεργός στην Βουλή

Διάβασέ μου το...

Ο απολογισμός του απερχόμενου Προέδρου της Βουλής. Τι είπε για τον διάδοχό του.

Νίκος Βούτσης: Θα παραμείνω ενεργός στην Βουλή
-

Αποφασισμένος να διαδραματίσει ρόλο στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νίκος Βούτσης. Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής αποχαιρετώντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες προέβη σε έναν απολογισμό του έργου του και δήλωσε «παρών» στη Βουλή και το κόμμα.

«Στο εξής θα διαδραματίζω πολιτικό ρόλο στην Βουλή ως πρώην Πρόεδρος και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της παράταξης που υπηρετώ στην Αριστερά», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας πάντως, την πεποίθηση ο διάδοχός του Κώστας Τασούλας θα ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Βούτσης, δήλωσε υπερήφανος για το αποτύπωμα που άφησε στην Προεδρία της Βουλής, «ολοκληρώθηκε το 80-90% όσων είχε εξαγγείλει αναλαμβάνοντας καθήκοντά», είπε και πρόσθεσε πως γι’ αυτό εδώ και καιρό είχε πει πως ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα ο ίδιος είχε κάνει τον κύκλο του στο αξίωμα αυτό.

Σε ότι αφορά στον διάδοχό του, Κώστα Τασούλα, έκανε γνωστό πως όλη σχεδόν την προηγούμενη εβδομάδα είχε συστηματική συνεργασία μαζί του ώστε να είναι έτοιμος να διαδραματίσει το νέο του ρόλο. 

Αναφερόμενος στη θητεία του, σημείωσε πως αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη, δίνοντας έμφαση στο τέλος της μνημονιακής εποχής, στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτέλεσε τομή επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων, στην έκδοση του φακέλου της Κύπρου, στην προώθηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, στον  εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και στην συγκρότηση με πλειοψηφίες 4/5 των Ανεξάρτητων Αρχών. 

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής και των Αντιπροέδρων θα είναι για πρώτη φορά φανερή.