Κοινωνία

19 Ιουλίου 2019 16:55

Σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής η Πυροσβεστική μετά τον σεισμό

Διάβασέ μου το...

Ποια μέτρα έχουν αποφασιστεί από την ηγεσία του Σώματος, μετά τα 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αττική και έγιναν αισθητά στην μισή Ελλάδα.

Σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής η Πυροσβεστική μετά τον σεισμό
-

Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έλαβε 32 κλήσεις για εγκλωβισμούς ατόμων σε ασανσέρ, ενώ σε 4 περιπτώσεις έκαναν επισταμένους ελέγχους σε οικήματα που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σημαντικές φθορές, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι δεν υπήρξε κάποιος εγκλωβισμένος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωσή απο την Πυροσβεστική, "Ύστερα από την εκδήλωση της ισχυρής σεισμικής δόνησης περί Ω/ 14:13΄στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και η 2η ΕΜΑΚ (Θεσ/νικης) τέθηκε σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής".

"Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου και ειδικότερα στην παρούσα χρονική φάση περιπολούν 150 πυροσβεστικά οχήματα, 350 πυροσβέστες καθώς και 80 Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί, για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί", σημειώνεται απο την ΠΥ.

Περαιτέρω, με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το κατά άρθρο 75 του Ν. 4249/2014 Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική  ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ