Καιρός

20 Ιουλίου 2019 07:01

Καιρός: ήλιος, μελτέμι και τοπικές μπόρες το Σάββατο

Text to Speech

Που αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρα ισχυρές μπόρες. Πως θα κινηθεί υδράργυρος. Πως θα "κυλήσει" η Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στην Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στην Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειανατολικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Στην Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά, πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 33βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 34 βαθμών Κελσίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές έως 31-32 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι κατά τόπους 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, έως 32 βαθμούς στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει, κατά τόπους, τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ