Κοινωνία

20 Ιουλίου 2019 16:52 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2019 23:43

Φωτιά στον Κιθαιρώνα

Διάβασέ μου το...

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικης επιχειρούν στην περιοχή. Ρίψεις νερού και απο αέρος. Ποιά ειναι η εικόνα στα άλλα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών ανά την επικράτεια.

Φωτιά στον Κιθαιρώνα
-

"Μάχη" με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα σε όλη την Ελλάδα έδωσαν απο το πρωί οι πυροσβέστες, με τα τέσσερα σημαντικότερα, μέχρι αυτήν την στιγμή, να ειναι εκείνα σε Ναύπλιο, Θάσο, Τιθορέα και Κιθαιρώνα.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον Κιθαιρώνα, στα σύνορα Αττικής-Βοιωτίας, με την Πυροσβεστική να ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή και πλέον να επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 32 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας, των Δήμων και των Ένοπλων Δυνάμεων.

Στην διάρκεια της ημέρας από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχος Μάνδρας, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, που επικοινώνησε με τον ΑΝΤ1, το πύρινο μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο, αν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Η κατάσταση στα άλλα μέτωπα 

Νωρίς το απόγευμα, φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Τιθορέα (Βελίτσα) της Φθιώτιδας. Η άμεση επέμβαση 19 πυροσβεστών με 8 οχήματα ήταν καταλυτική και γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, μάχη έδιναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Θάσο

Απο νωρίς, είχε σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε λόφο στα περίχωρα της πόλης του Ναυπλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ