Καιρός

21 Ιουλίου 2019 07:01

Καιρός: μελτέμι, ζέστη και πρόσκαιρες μπόρες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που προβλέπεται να πέσουν οι τοπικές βροχές. Μέχρι που θα φτάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει, κατά τόπους, στα ηπειρωτικά, τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, όμως στα ανατολικά και βόρεια θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανώς με τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα μετά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα ανατολικά θα πνέουν βορειανατολικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ, τοπικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ, που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως  34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 35 βαθμών Κελσίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές έως 31-32 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, έως 33 βαθμούς στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Δευτέρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ