Κοινωνία

20 Ιουλίου 2019 17:47 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2019 21:54

Σεισμός στην Αττική: Αυτοψίες στα “λαβωμένα” κτήρια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και σχολεία. Δεκάδες μετασεισμοί μετά τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ. Σε επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός.

Σεισμός στην Αττική: Αυτοψίες στα “λαβωμένα” κτήρια (βίντεο)
-

Εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας “βλέπουν” οι ειδικοί, καθώς περισσότεροι από 50 μετασεισμοί έχουν ακολουθήσει τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε το μεσημέρι της Παρασκευής την Αττική.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου ήταν, όμως, αρκετό για να προκληθούν ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και σχολεία. Στην περιοχή της Φυλής, των Άνω Λιοσίων και του Καματερού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, κυρίως σε κατασκευές που είχαν καταπονηθεί από τον μεγάλο σεισμό του 1999.

Στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων κομμάτια τοίχων έπεσαν μέσα στις τάξεις. “Βομβαρδισμένο τοπίο” θυμίζει το νεκροταφείο της Φυλής, όπου έσπασαν μάρμαρα και τζάμια από τα μνήματα. Ζημιές υπέστη και ένας παιδικός σταθμός της περιοχής. Την ώρα της ισχυρής δόνησης βρίσκονταν μέσα δεκάδες νήπια και παιδαγωγοί. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τους σοβάδες που έπεφταν.

Ένα αγοράκι 8 ετών τραυματίστηκε  στο Καματερό, όταν κατέρρευσε η πέτρινη καμινάδα στο σπίτι του. Ο μικρούλης στάθηκε τυχερός αφού ένα πανί... σκίασης, τον γλίτωσε από τα χειρότερα. Αμέσως μετά τον τραυματισμό, οι γονείς πήραν το αγοράκι και το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Αφού το παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να το κρατήσουν για ολιγοήμερη παρακολούθηση.

Άλλο ένα παιδάκι νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει νοσηλευόμενη μια έγκυος τουρίστρια, που τραυματίστηκε ελαφρά μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο από πτώση σοβάδων.

Ακόμη δύο γυναίκες νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, με κατάγματα που υπέστησαν την ώρα του σεισμού.

Στο κέντρο της Αθήνας και πέριξ του λιμανιού του Πειραιά, παλιά κτίσματα κατέρρευσαν, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν διερχόμενοι.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη το βράδυ της Παρασκευής στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για όλες τις ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και η επιφυλακή θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ