Πολιτική

22 Ιουλίου 2019 13:47

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: δεν δεχόμαστε απειλές πολέμου

Διάβασέ μου το...

Παρουσίασε ως «αυτονόητη προϋπόθεση» για την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση το Κυπριακό, τον τερματισμό των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: δεν δεχόμαστε απειλές πολέμου
-

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις έστειλε ο Νίκος Δένδιας, ενώ απευθυνόμενος στη Βόρεια Μακεδονία τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί φαινόμενα μη πλήρους συμμόρφωσης προς τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Σκοπός μας είναι να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες. Θα εμβαθύνουμε τις σχέσεις με τον βόρειο γείτονά μας αλλά δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα μη τήρησης των δεσμεύσεων», είπε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Απευθυνόμενος στην Τουρκία τόνισε πως η Ελλάδα πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Δένδιας παρουσίασε ως «αυτονόητη προϋπόθεση» για την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση το Κυπριακό, τον τερματισμό των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ανακοίνωσε πως η πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό θα είναι στις 29 Αυγούστου στην Κύπρο.

Μήνυμα έστειλε και στην Αλβανία, λέγοντας ότι στο πλαίσιο της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρωση από την Αλβανία των 5 καίριων προτεραιοτήτων και τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ