Κοινωνία

22 Ιουλίου 2019 16:33

Πατέρας δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου: πεθαίνουμε κάθε μέρα, όπως και η οικογένεια της Σούζαν

Διάβασέ μου το...

«Συγγνώμη» από την οικογένεια του θύματος ζητά ο ιερέας πατέρας του 27χρονου, ο οποίος υψώνει ασπίδα για τους Κρητικούς.

Πατέρας δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου: πεθαίνουμε κάθε μέρα, όπως και η οικογένεια της Σούζαν

Συγγνώμη από την οικογένεια της γυναίκας που δολοφόνησε ο γιός του, ζητά ο ιερέας πατέρας του 27χρονου που έχει ομολογήσει την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σουζαν Ίτον.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, είναι συγκλονισμένος όπως όλοι για τον αποτρόπαιο τρόπο με τον οποία έχασε την ζωή της η βιολόγος, σημειώνει όμως ότι ως πατέρας δεν μπορεί να μην σταθεί στο πλευρό του παιδιού του.

Μάλιστα, ο πατέρας του 27χρονου δολοφόνου σπεύδει να «υψώσει ασπίδα» για τους Κρητικούς, λέγοντας ότι το στυγερό έγκλημα είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο δεν μπορεί να στιγματίσει και να χαρακτηρίσει όλους τους Κρητικούς, ενώ τέλος ζητά σεβασμό στον πόνο και της δική του οικογένειας και της συζύγου και των παιδιών του 27χρονου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όπως και η οικογένεια της αδικοχαμένης Σούζαν έτσι και εμείς από εδώ και στο εξής θα πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα».

Η δήλωση του πατέρα του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου

Στην δήλωση του, ο πατέρας του 27χρονου αναφέρει «Ως άνθρωπος και ιερωμένος και συμπλέοντας απόλυτα με το κοινό αίσθημα, είμαι συγκλονισμένος για τον αποτρόπαιο και ειδεχθή τρόπο με τον οποίο ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του. Ακόμα περισσότερο όταν ο δράστης του εγκλήματος αυτού είναι το ίδιο μου το παιδί. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά, της άτυχης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον. Εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά. Όσο ζω θα προσεύχομαι στον Μεγαλοδύναμο για την ανάπαυση της ψυχής της.

Από την άλλη ως πατέρας, δεν μπορώ αυτές τις δύσκολες ώρες να μην είμαι δίπλα στο παιδί μου, έστω και αν διέπραξε ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Ζητώ ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την οικογένειά της άτυχης γυναίκας, από τους συγχωριανούς μου, τους συντοπίτες μου, από την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη.  Ένα μεμονωμένο περιστατικό πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους φιλήσυχους, φιλότιμους και φιλόξενους κατοίκους ενός τόπου, ενός λαού, ενός Έθνους

Και μία θερμή παράκληση. Για ό,τι συνέβη καμία ευθύνη δεν φέρουν η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα του δράστη. Παρακαλώ πολύ αυτές τις ώρες να σεβαστείτε και τον δικό μας πόνο. Άλλωστε όπως και η οικογένεια της αδικοχαμένης Σούζαν έτσι και εμείς από εδώ και στο εξής θα πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ