Αθλητικά

22 Ιουλίου 2019 23:35

Ο Παναθηναϊκός… γονάτισε τον “Αίαντα”

Διάβασέ μου το...

Μετά την Φέγενορντ, οι “πράσινοι” νίκησαν και τον νταμπλούχο Ολλανδίας, Άγιαξ, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη νέα σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός… γονάτισε τον “Αίαντα”
-

Συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις επί ολλανδικού εδάφους έδωσε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί με την Μπέρσχοτ οι πολλές αλλαγές και οι νέοι που χρησιμοποιήθηκαν να μην επέτρεψαν στο “τριφύλλι” να δείξει καλά στοιχεία, ωστόσο, στο πιο δυνατό τεστ από αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα, κόντρα στον Άγιαξ, η “κανονική” ομάδα του Γιώργου Δώνη έκανε εξαιρετική εμφάνιση κι επιβλήθηκε με 2-1 των νταμπλούχων Ολλανδίας.

Η δουλειά που κάνει στη δεύτερη χρονιά στον πάγκο του “τριφυλλιού” ο Γιώργος Δώνης έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, από τις πρώτες κιόλας μέρες της προετοιμασίας. Κι αν με την Φέγενορντ οι “πράσινοι” χτύπησαν κυρίως με αντεπιθέσεις, απέναντι στους ημιφιναλίστ του Champions League της περασμένης σεζόν έβγαλαν πολύ καλές συνεργασίες, είχαν κατοχή της μπάλας, πολύ καλή αλληλοκάλυψη στην άμυνα και αποτελεσματικότητα, κάτι που τους έλλειψε πάρα πολύ στο δεύτερο μισό του προηγούμενου πρωταθλήματος της Super League.

ΑΓΙΑΞ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ελληνική ομάδα ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (10΄ και 48΄) κατάφερε να παραβιάσει δύο φορές την εστία του Βαρέλα, αρχικά με κεφαλιά και στη συνέχεια με σουτ μέσα από την περιοχή. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Φαν Ντε Μπεκ είχε ισοφαρίσει προσωρινά με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή. Ο ίδιος παίκτης είχε σουτ στο 79΄ που απόκρουσε σωτήρια ο Κότσαρης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άγιαξ: Βαρέλα, Φέλτμαν, Σουρς, Μπλιντ, Ντεστ, Φαν Ντε Μπεκ (87΄ Γένσεν), Μάριν (71΄ Γκράβενμπερχ), Έτινχ (56΄ Μαρτίνες), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ, Πρόμες.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46΄ Κότσαρης), Γιόχανσον (75΄ Αποστολάκης), Ινσούα (84΄ Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος (84΄ Θεοχάρης), Πούγγουρας (92΄ Σερπέζης), Κουρμπέλης (78΄ Εμμανουηλίδης), Δώνης (92΄ Καμπετσής), Μπουζούκης (78΄ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (71΄ Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης (64΄ Βέργος), Μακέντα (61΄ Κολοβός).

Ζαχίντ - ΠΑΟ

“Έκλεισε” ο Ζαχίντ

Σε συμφωνία με τον ΑΠΟΕΛ για τον μονοετή δανεισμό του Γκαγιάς Ζαχίντ έφτασε ο Παναθηναϊκός. Όπως ενημέρωσαν επισήμως οι “πράσινοι”, βρέθηκε η “χρυσή τομή” με τους Κύπριους και ο ποδοσφαιριστής αναμένεται άμεσα να ταξιδέψει στην Αθήνα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι πως στη συμφωνία που επήλθε με τους πρωταθλητές Κύπρου μπήκε και η οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2020, με την προϋπόθεση πάντα οι δύο πλευρές να μείνουν ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους.

Το ευχάριστο για το “τριφύλλι” είναι πως ολοκληρώνεται η απόκτηση ενός παίκτη που επιθυμούσε διακαώς ο Γιώργος Δώνης για να καλύψει την θέση του κεντρικού μέσου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει καλά τον Ζαχίντ από τη συνεργασία που είχαν στον ΑΠΟΕΛ κι εκτιμά ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά με την ποιότητά του στο νευραλγικό χώρο του κέντρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ