Οικονομία

24 Ιουλίου 2019 22:32

Αχτσιόγλου: με την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η Κυβέρνηση “κλείνει το μάτι” στην παραβατικότητα

Text to Speech

«Η νεοφιλελεύθερη πολιτική με ακροδεξιά στοιχεία, δίνουν το ιδεολογικό στίγμα της Κυβέρνησης», υποστήριξε.

Αχτσιόγλου: με την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η Κυβέρνηση “κλείνει το μάτι” στην παραβατικότητα

«Η Κυβέρνηση έχει ένα σαφές μείγμα νεοφιλελεύθερης πολιτικής, εμπλουτισμένης και με ακροδεξιά στοιχεία τα οποία έχουν σαφές ιδεολογικό πρόσημο και πρέπει να χτυπηθούν ως τέτοια», ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”, η κ. Αχτσιόγλου εξέφρασε ανησυχία, μήπως η Νέα Δημοκρατία «κινείται προς τη δεξαμενή των κοινωνικών επιδομάτων για να βρει τα χρήματα που του λείπουν, ώστε να κάνει τη μεγάλη ελάφρυνση στη φορολογία των επιχειρήσεων».

Αναφερόμενη στην κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας του ΣΕΠΕ και την ένταξή της ως απλής Διεύθυνσης υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, έκανε λόγο για «μία έντονου χαρακτήρα συμβολική κίνηση. Είναι ένα “κλείσιμο του ματιού” στην παραβατικότητα». Σημείωσε πως η η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε την ίδια αντίδραση με τον ΣΕΒ απέναντι σε κάθε ρύθμιση ενίσχυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αντιμετωπίζοντάς τα ως «εμπόδια ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, τα οποία κακώς μπαίνουν».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις, επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις των ίδιων των Tαμείων στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, οι εκκρεμότητες των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων συνταξιοδότησης, για κύριες, επικουρικές και εφάπαξ, φθάνουν τις 107.000, αριθμός κατά 72% μειωμένος «σε σχέση με το τι μας είχε παραδοθεί από τον κ. Βρούτση στις αρχές του 2015».

ΕΦΚΑ - γραφεία - συντάξεις

Αναφορικά με την αμφισβήτηση από τον Υπουργό Εργασίας των πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ, σημείωσε ότι «αυτό που ο κ. Βρούτσης προσπάθησε να πει, και είναι ακόμα πιο επικίνδυνο και σοβαρό, είναι το εξής: πως το γεγονός ότι υπάρχει κρατική χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητούμε ποτέ για πλεόνασμα».

Επίσης, κάλεσε την Κυβέρνηση να απαντήσει τι θα κάνει με το Ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο σοβαρά ζητήματα που «κρύβονται πίσω από ένοχες σιωπές». Τέλος, για τη χορήγηση κινήτρων σε γυναίκες ώστε να τεκνοποιούν πριν τα τριάντα η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «στέλνει εξαιρετικά συντηρητικά μηνύματα στην κοινωνία και αναδεικνύει συντηρητικά αντανακλαστικά», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις «ώστε οι γυναίκες να έχουν περισσότερες δυνατότητες ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ