Πολιτική

24 Ιουλίου 2019 23:10

24 Ιουλίου: τα μηνύματα των αρχηγών για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός «άνοιξε τις πύλες του» Μαξίμου σε 15 νέους. Τι αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, τι δηλώνουν Γεννηματά και Κουτσούμπας.

24 Ιουλίου: τα μηνύματα των αρχηγών για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
-

«Γιορτάσαμε διαφορετικά σήμερα την 45η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Προσκεκλημένοι στο Μαξίμου ήταν 15 μαθητές με τους οποίους είχα μια εξαιρετική συζήτηση. Το πρώτο που τους είπα είναι ότι σε αυτό το κτίριο είμαστε όλοι προσωρινοί για όσο καιρό το επιλέγουν οι πολίτες. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τρόπο να περάσω αυτή τη σημαντική μέρα από το να συζητώ με νέα παιδιά για θέματα που αφορούν τη δημοκρατία μας, τους νόμους, την ιστορία του Κράτους μας. Ευχαριστώ τους μαθητές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα για αυτή την επίσκεψη», έγραψε στα social media o Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος «άνοιξε» το Μαξίμου στους νέους για να τιμήσει την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης - tweet

 

Τσίπρας: να μην πάνε χαμένα όσα κατακτήθηκαν με αγώνες

«Η 24η Ιουλίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και κυνηγήθηκαν για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στον τόπο μας», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η 45η επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας βρίσκει τη χώρα μας σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από την επιτροπεία» και πως «οφείλουμε να μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».

«Έχουμε διαρκές χρέος να περιφρουρήσουμε όσα κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και στερήσεις. Τη Δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

 Τσίπρας - tweet

Σε δήλωση της, η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι «45 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις. Η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι το μεγάλο ζητούμενο. Η έξοδος από την κρίση, οι δουλειές, η επιστροφή των νέων, η κλιματική αλλαγή και η ψηφιακή εποχή απαιτούν προοδευτικές λύσεις. Ο αγώνας κατά της δεξιάς, της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού είναι διαρκής. Το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει τις αναγκαίες αλλαγές για την ενίσχυση της Δημοκρατίας, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημειώνει ότι «45 χρόνια μετά την αποκατάσταση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το βασικό συμπέρασμα που βγάζουμε όλοι μας, που βγάζει ο ελληνικός λαός, είναι ότι μόνο με την πάλη και τον αγώνα μπορούν να κατακτηθούν δικαιώματα, μπορούν να κατακτηθούν τελικά τα πάντα, για να ανατείλει ένα πιο φωτεινό μέλλον για την πατρίδα μας, για το λαό μας».

Το βράδυ, ο Πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν το παρών στην δεξίωση που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του έκανε αναφορές στο Μάτι, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ενότητα του πολιτικού κόσμου και του λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ