Υγεία - Περιβάλλον

25 Ιουλίου 2019 08:42

Νοσοκομείο Λήμνου: έφτασαν νέοι παθολόγοι, ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες

Διάβασέ μου το...

Ομαλοποιείται σταδιακά η έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν εργαζόμενοι και ασθενείς στο νοσοκομείο της Λήμνου.

Νοσοκομείο Λήμνου: έφτασαν νέοι παθολόγοι, ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες
-

Τέλος στο αδιέξοδο που επικρατούσε στο νοσοκομείο Λήμνου έβαλε η ανάληψη καθηκόντων από δύο ιδιώτες παθολόγους, που κλήθηκαν εκτάκτως από τον υπουργό Υγείας για να καλύψουν προσωρινά τα κενά των εφημεριών μέχρι το τέλος καλοκαιριού, ώστε να δώσουν “χείρα βοηθείας” στη μοναδική παθολόγο που εφημέρευε μόνη της καθημερινά.

Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση με τις ελλείψεις, που είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την εργασιακή εξουθένωση των γιατρών, αλλά ακόμα και τη διακοπή των χημειοθεραπειών των ογκολογικών ασθενών.

Έτσι, από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν και οι χημειοθεραπείες, οι οποίες είχαν διακοπεί εξαιτίας της άρνησης της εξουθενωμένης μοναδικής παθολόγου του νοσοκομείου να επιφορτιστεί επιπλέον εργασία, η οποία ήταν και εκτός των καθηκόντων της , καθώς ο μοναδικός ογκολόγος του νοσοκομείου βρίσκεται σε άδεια, εδώ και πέντε χρόνια.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα και έκτακτη γενική συνέλευση των φορέων του νησιού, κατά την οποία οι ασθενείς έκαναν έκκληση για λύση, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα.

Πηγή: iatropedia.gr