Καιρός

25 Ιουλίου 2019 17:42

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Ανεβαίνει αισθητά ο υδράργυρος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Η μικρή εξασθένηση του μελτεμιού και η μεταφορά των βροχών στα βουνά, θα δώσει την ευκαιρία στον υδράργυρο τις επόμενες ημέρες να ανέβει στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, αλλά όχι για πολύ... 

Την Παρασκευή αναμένεται αρχικά αίθριος ουρανός σε ολόκληρη την χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα, πάλι στα ηπειρωτικά, θα συννεφιάσει, με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 35 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς, μέχρι 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου διαπιστώθηκε ΤΟΥΤΑ ABSOLUTA η  πτήση του εντόμου στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζεται. Οι πληθυσμοί του εντόμου είναι 70-100 άτομα/3ημέρες/παγίδα. Έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών στις πρώιμες καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας. Το έντομο έχει πολλές γενεές και σύντομο βιολογικό κύκλο.

Οι ψεκασμοί να γίνονται κατά προτίμηση μετά τη δύση του ηλίου και με ένα μόνο εκλεκτικό εντομοκτόνο (για tuta absoluta). Επανάληψη μετά από μια εβδομάδα, Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ