Καιρός

26 Ιουλίου 2019 17:38

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

"Καυτό" αναμένεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Με έναν «περαστικό» και… μικρομεσαίο - για τα ελληνικά δεδομένα - καύσωνα, θα κυλήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, αφήνοντας τους καλλιεργητές μεταξύ ραντισμάτων και ποτισμάτων.

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος ουρανός, αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, στην οροσειρά της Πίνδου και στα βουνά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 16 έως 38 βαθμούς και στα νησιά από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν νοτιάδες στα δυτικά και τα βόρεια, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.    

Ο καιρός το Σάββατο σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 27/7/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου διαπιστώθηκε ΤΟΥΤΑ ABSOLUTA η  πτήση του εντόμου στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζεται. Οι πληθυσμοί του εντόμου είναι 70-100 άτομα/3ημέρες/παγίδα. Έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών στις πρώιμες καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας. Το έντομο έχει πολλές γενεές και σύντομο βιολογικό κύκλο.

Οι ψεκασμοί να γίνονται κατά προτίμηση μετά τη δύση του ηλίου και με ένα μόνο εκλεκτικό εντομοκτόνο (για tuta absoluta). Επανάληψη μετά από μια εβδομάδα. Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων. 

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ