Κοινωνία

27 Ιουλίου 2019 20:11

“Καμίνι” έως το τέλος Ιουλίου η Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

“Κύμα” φυγής από τα αστικά κέντρα. Με κάθε μέσο αποχωρούν για τους θερινούς προορισμούς αδειούχοι και οι εκδρομείς.

“Καμίνι” έως το τέλος Ιουλίου η Ελλάδα
-

“Κόκκινο” θα χτυπήσει ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας έως, τουλάχιστον, το τέλος του Ιουλίου, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμότερη μέρα θα είναι η Κυριακή με “40άρια” που κατά τόπους θα συνδυάζονται με έντονη αίσθηση δυσφορίας. Τις θερμές ώρες της ημέρας, πάντως, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, δίνοντας πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως λίγες σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια ορεινά και στη συνέχεια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Νέα άνοδο ενδέχεται να σημειώσει η θερμοκρασία από την προσεχή Τετάρτη…

Τα επερχόμενα “40άρια”… σπρώχνουν εκτός αστικών κέντρων τόσο τους αδειούχους του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Ιουλίου όσο και τους εκδρομείς που φεύγουν για να "αποδράσουν" από τον καύσωνα

Μόνο την Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά απέπλευσαν 29 πλοία και 48 από Αργοσαρωνικό με 40.000 επιβάτες. 15 δρομολόγια από Ραφήνα και 6 από Λαύριο με περισσότερους από 10.000 επιβάτες . Άλλες 10 χιλιάδες εγκατέλειψαν την Αττική, το Σάββατο, με 47 πλοία. Το αδιαχώρητο και στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό. Ξεπέρασαν τις 90.000 τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και τις 75.000 από τις Αφίδνες. 

Μικροί και μεγάλοι σε ρυθμούς διακοπών στην καρδιά του καλοκαιριού. Η μεγάλη έξοδος, πάντως, αναμένεται το ερχόμενο Σαβββατοκύριακο, με τους αδειούχους του Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ