Πολιτική

31 Ιουλίου 2019 11:51 Τελευταία ενημέρωση : 31 Ιουλίου 2019 21:32

Πολάκης για άρση ασυλίας: είμαι πολύ ψηλά και δεν μπορείτε να με δείτε

Διάβασέ μου το...

Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας απο την Βουλή. Μαντινάδες, πολλά χαρτιά, αναφορές στις κόρες του και επίθεση στην ΝΔ από τον τέως Αν. Υπ. Υγείας. Παρών, αλλά σιωπηλός ο Τσίπρας.

Πολάκης για άρση ασυλίας: είμαι πολύ ψηλά και δεν μπορείτε να με δείτε
-

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη σχετίζεται με δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές και αφορούν: η μία, την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και η δεύτερη, την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Επί του αιτήματος για άρση ασυλίας για την υπόθεση Στουρνάρα υπήρξαν 163 "ναι" και 13 "όχι", ενώ για την υπόθεση Πουλή υπήρξαν 162 "ναι", 13 "όχι" και "παρών". Πριν την έναρξη των ψηφοφορίων είχε αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε στην ομιλία του ο Πολάκης

Με μαντινάδες έκλεισε την ομιλία του στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του ο Παύλος Πολάκης, καταγγέλλοντας πολιτική δίωξη σε βάρος του επειδή έφερε στο φως υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας.

Μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση μετά και την «υπεράσπιση» του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρά τη φημολογία ότι θα τοποθετηθεί στην ομιλία για να τον στηρίξει, δεν το έπραξε, ο τέως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εξαπέλυσε μύδρους κατά πάντων και διαμήνυσε πως δεν φοβάται.

«Η άρση της ασυλίας μου είναι και μια αήθης πράξη αντεκδίκησης και ηθικής σπίλωσης», ανέφερε και συνέδεσε την υπόθεση αυτή με τη χθεσινή αποφυλάκιση του Κορκονέα. Υποστήριξε μάλιστα, πως όσο κι αν κάποιοι προσπαθήσουν να τον χαμηλώσουν, ο ίδιος είναι πολύ ψηλά.

ΒΟΥΛΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

«Προσπαθείτε να με υποτιμήσετε, να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, να με λασπολογήσετε, όμως σας το λέω καθαρά, θα κάνετε μια τρύπα νερό, είμαι ψηλά, πολύ ψηλά, τόσο που δεν μπορείτε να με δείτε, γιατί οι κόρες μας, η Σταυρούλα που πέρασε στο πανεπιστήμιο κι η Πέρσα που είναι εδώ, είναι περήφανες για μένα, εσάς τα παιδιά σας, σας λένε ότι είναι περήφανοι για εσάς; Εμένα το λένε», είπε. Δήλωσε πως είναι αποδέκτης άπειρων μηνυμάτων συμπαράστασης από τον κόσμο που του ζητά να μην σταματήσει. «Σας περιμένω, δεν φοβάμαι, δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία, προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, δεν θα τα καταφέρετε γιατί οι ιδέες, οι αξίες κι οι καθαροί άνθρωπο στο τέλος δεν νικιούνται», ανέφερε.

ΒΟΥΛΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

Ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της «απολογίας» του επέμεινε στις καταγγελίες του και ζήτησε εκ νέου να εξεταστούν και οι δύο υποθέσεις με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κατηγόρησε ακόμη, την κυβέρνηση ότι θέλει τη σιωπή του. «Αποτελεί μία προσπάθεια να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ή να ακυρώσουν εκ των προτέρων την κριτική που θα ασκώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε μία κυβέρνηση που υποσχόμενη επιτελικό κράτος όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό», είπε.

Όπως και στην επιτροπή δεοντολογίας κατά της άρσης της ασυλίας του τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 με τον Γιάνη Βαρουφάκη να αναφέρει πως οι υποθέσεις πρέπει να διερευνηθούν με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Υπέρ της άρσης στην επιτροπή. είχαν ψηφίσει 6 βουλευτές της ΝΔ, ένας του ΚΙΝΑΛ και ένας της Ελληνικής Λύσης. Από την επιτροπή είχε αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε δήλωση του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει ότι «η κυβερνητική παράταξη βγήκε σοβαρά τραυματισμένη από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν  το μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες προσλήψεις και τη συστηματική διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εφαρμογή του Συντάγματος και θα αγωνιστεί για την πλήρη διαλεύκανση του μεγάλου σκανδάλου στο χώρο της υγείας», ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πάντως λόγο για "βατερλώ" της Κυβέρνησης αναφορικά με την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ