Πολιτική

02 Αυγούστου 2019 20:05

Σε μπελάδες έβαλε τον υπεύθυνο του καφενείου της Βουλής το τσιγάρο του Πολάκη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

“Τελεσίγραφο” από τον Πρόεδρο της Βουλής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σε μπελάδες έβαλε τον υπεύθυνο του καφενείου της Βουλής το τσιγάρο του Πολάκη (βίντεο)
-

“Φουρτούνες” στον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής έφερε ο Παύλος Πολάκης, ανάβοντας τσιγάρο την ημέρα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής, απευθύνοντας του αυστηρή προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που υπάρξει και νέα παράβαση του νόμου κινδυνεύει να χάσει την άδεια του.

Τον ενημέρωσε για δύο εγκυκλίους, του 2011 και του 2019, όπου τον καθιστούν συνυπεύθυνο τόσο για την τήρηση όσο και την παραβίαση του νόμου, λέγοντας πως εάν καταστρατηγηθεί άλλη μια φορά ο νόμος θα υπάρξουν συνέπειες, που ξεκινούν από χρηματικό πρόστιμο και φτάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας “εκμετάλλευσης” του κυλικείου και του εστιατορίου της Βουλής.

Υπό τον “φόβο” αυτόν, ο ιδιοκτήτης του καφενείου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής πως για να μην υπάρξουν “ευτράπελα”, θα… βιδώσει τα τασάκια που βρίσκονται στον μοναδικό μικρό χώρο καπνιζόντων, σε ένα μικρό μπαλκόνι, έξω από το καφενείο της Βουλής, ώστε να μην τα μετακινούν βουλευτές στο εσωτερικό.

Κενό ωστόσο, διαπιστώθηκε για τους “θεριακλήδες” παραβάτες βουλευτές και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται αλλαγές είτε στον Κανονισμό της Βουλής, είτε στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών.