Αθλητικά

04 Αυγούστου 2019 08:11

Citi Open: εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς

Διάβασέ μου το...

Στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο, αλλά θα βρίσκεται και επίσημα στο Νο-5 της παγκόσμιας κατάταξης...

Citi Open: εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς
-

Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο του μέσα στο 2019 απώλεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος από την Δευτέρα θα βρίσκεται και επίσημα στο Νο-5 της παγκόσμιας κατάταξης, έμεινε εκτός από τον τελικό του τουρνουά τένις 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων με την επωνυμία Citi Open που φιλοξενείται στην Ουάσινγκτον.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος φέτος έχει πρωτεύσει στα τουρνουά του Εστορίλ και της Μασσαλίας, ενώ ήταν φιναλίστ σε Μαδρίτη και Ντουμπάι, στα ημιτελικά ηττήθηκε 4-6, 6-3, 6-7 (7) από τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο (Νο-52), με τον οποίο συνεργάστηκαν στο διπλό του Citi Open.

Το τρίτο γκέιμ ήταν αυτό που στοίχισε το πρώτο σετ στον Τσιτσιπά. Αν και είχε το σερβίς (προηγήθηκε με 15-0), δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλό του να κάνει το break point και λίγο αργότερα να πάρει το σετ με 4-6 σε 31 λεπτά αγώνα. Ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ βρέθηκε να χάνει με 0-2, όμως κατάφερε να το «γυρίσει» και να το κατακτήσει με 6-3 σε 36 λεπτά, αλλάζοντας τις ισορροπίες στον αγώνα.

Οι δύο τενίστες εκμεταλλεύτηκαν το σερβίς τους στο τρίτο σετ -αν και ο Κύργιος... καρδιοχτύπησε στο πέμπτο και το 11ο γκέιμ- το οποίο έφτασε μέχρι τη διαδικασία του tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-5, είχε την ευκαιρία του match point (6-5), την οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε με τον Κύργιο να φτάνει στη νίκη με 7-9 στους πόντους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ