Κοινωνία

05 Αυγούστου 2019 17:23 Τελευταία ενημέρωση : 05 Αυγούστου 2019 20:49

Χίος: επείγουσα έρευνα για τον θάνατο νεαρού από πτώση μπασκέτας

Διάβασέ μου το...

Πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Ελεύθερος αφέθηκε ο Δήμαρχος Χίου. Τι λέει για το συμβάν.

Χίος: επείγουσα έρευνα για τον θάνατο νεαρού από πτώση μπασκέτας
-

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος, το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που έπαιζε μπάσκετ σε δημοτικό χώρο στην περιοχή Δασκαλόπετρα.

Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς το βράδυ της Κυριακής αυτοβούλως παρουσιάστηκε στο αστυνομικό Τμήμα Χίου, μετά την είδηση για το τραγικό δυστύχημα από πτώση μπασκέτας. Σήμερα νωρίς το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με τη διαδικασία του αυτοφώρου αφού συνελήφθη ως ύποπτος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

"Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός. Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου. Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων" τόνισε ο κ. Βουρνούς και πρόσθεσε:

"Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου. Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού".

μπασκέτα - δυστύχημα - Χίος - Δασκαλόπετρα

Το χρονικό της τραγωδίας

Μετά τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής ο άτυχος νεαρός από το Μαρούσι, την ώρα που πιθανότατα κάρφωσε στη μπασκέτα, αυτή αποκολλήθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι. Αμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά παρά τις προσπάθειες διασωστών και γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή αυτό στάθηκε αδύνατο. Άμεσα ενημερώθηκε και η αστυνομία για το δυστύχημα.

Ο 19χρονος βρισκόταν στη Χίο μαζί με τέσσερις ακόμη φίλους του για διακοπές και βρισκόταν τουλάχιστον με έναν από αυτούς στη μοιραία μπασκέτα. Από την αστυνομία αναμένεται να ζητηθούν και τα κινητά για τυχόν εικόνες που να αφορούν το συμβάν.

Από το Νοσοκομείο Χίου, και το Τμήμα Ψυχικής Υγείας, ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του άτυχου νεαρού.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ