Τεχνολογία - Επιστήμη

06 Αυγούστου 2019 21:40

Τα σιαμαία που νίκησαν τις πιθανότητες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δύο αδελφάκια που γεννήθηκαν ενωμένα, διέψευσαν τις εκτιμήσεις των γιατρών, κάνοντας τα αδύνατα, δυνατά.

Τα σιαμαία που νίκησαν τις πιθανότητες (βίντεο)
-

Σιαμαία αδελφάκια από τη Σενεγάλη νίκησαν τις πιθανότητες που τους έδιναν μόλις λίγες μέρες ζωής και πλέον ξεκινούν να παρακολουθούν το νηπιαγωγείο στο καινούριο τους σχολείο στο Κάρντιφ, στην Βρετανία.

Οι γιατροί εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο των δύο, ανακάλυψαν ότι το συνδεδεμένο κυκλοφορικό τους που κάνει αδύνατο το διαχωρισμό τους, είναι και ο λόγος που τα κάνει να συνεχίζουν να ζουν, αφού τα κορίτσια είναι εξαρτημένα το ένα από το άλλο.

Ο πατέρας τους, πήγε τα κορίτσια στη Βρετανία, με την ελπίδα να αποκτήσουν καλύτερη ζωή. Κι ενώ ήταν προγραμματισμένη η επέμβαση διαχωρισμού τους τον Ιανουάριο, οι εξετάσεις που τους έγιναν έδειξαν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού τα κορίτσια μοιράζονται το ίδιο συκώτι, πεπτικό σύστημα και την ίδια κύστη, παρά το ότι έχουν ξεχωριστές καρδιές και σπονδυλικές στήλες.

Ο πατέρας τους εμφανίζεται ικανοποιημένος για την ανάπτυξή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών, ενώ μπορεί πια να επικεντρωθεί στο μέλλον τους.

Είναι ρεαλιστής, ωστόσο, για την περιορισμένη βιωσιμότητα που θα έχουν τα παιδιά του.

Προς το παρόν τα κορίτσια πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο λίγες ώρες την εβδομάδα, όμως από Σεπτέμβρη θα πηγαίνουν κάθε μέρα.

Το μεταξύ, ο πατέρας τους οργανώνει τη δημιουργία οργάνωσης για τα σιαμαία, ώστε να βοηθήσει παιδιά με ανάλογες δυσκολίες.