Πολιτική

06 Αυγούστου 2019 16:58

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το διυπουργικό νομοσχέδιο

Διάβασέ μου το...

Το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων. Στις 19:00 η ομιλία Μητσοτάκη.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το διυπουργικό νομοσχέδιο
-

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για τη κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Η συζήτηση του συνεχίζεται επί των άρθρων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, στις 7:00 το απόγευμα και αναμένεται να απαντήσει στην κριτική που άσκησε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο σχέδιο που έχει είναι η άλωση του κράτους και πως αντί για αξιοκρατική στελέχωση του δημοσίου από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, θα στελεχώσει το δημόσιο από μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. "Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να πετύχει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη, με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν θα χάνατε τις εκλογές", είπε ο υπουργός.