Αθλητικά

06 Αυγούστου 2019 22:06

Μαχητής ο ΠΑΟΚ, κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ

Διάβασέ μου το...

Οι Ολλανδοί κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα στην Τούμπα απέναντι σε έναν ψυχωμένο ΠΑΟΚ.

Μαχητής ο ΠΑΟΚ, κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ
-

Βρέθηκε νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, έκανε την ανατροπή, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος, 2-2, με τον Αγιαξ στην Τούμπα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό, από στημένη φάση (φάουλ) που αξιοποίησε άριστα (με τη βοήθεια και του Δημήτρη Γιαννούλη), ο Χακίμ Ζίγιες. Στο 32ο λεπτό ο Τσούμπα Ακπόμ ισοφάρισε για τον «Δικέφαλο» και επτά λεπτά αργότερα ο Λέο Μάτος έδωσε τα ηνία στους Θεσσαλονικείς (2-1). Στο 57ο λεπτό ο Κλας-Γιαν Χούντελααρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που δίνει το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης στον Αγιαξ. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (13/8) στο Αμστερνταμ.

Ανιχνευτικά τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να μην πατά καλά, κυρίως αμυντικά. Ο Αγιαξ βρέθηκε σε θέση βολής, στην πρώτη παρουσία του κοντά στην εστία των «ασπρόμαυρων» και με σύμμαχο την τύχη κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ηταν το 10ο λεπτό, όταν ο Ζίγιεχ εκτέλεσε το φάουλ από τα πλάγια και η μπάλα με το κεφάλι του Γιαννούλη να παρεμβάλλεται στην πορεία της, κατέληξε στα δίχτυα.

Το προβάδισμα του «Αίαντα» ζωήρεψε ακόμη περισσότερο την ήδη «θερμή», από τις ιαχές των υποστηρικτών του ΠΑΟΚ, κερκίδα, με συνέπεια στην αμέσως επόμενη φάση ο «Δικέφαλος» να βρεθεί κοντά στην ισοφάριση με εκτέλεση φάουλ από τον Μπίσεσβαρ. Οι Γιαννούλης (18'). Τάντιντς (20') έχασαν, στην πορεία, ευκαιρίες για να τις μετατρέψουν σε γκολ, με τον Αγιαξ να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας.

ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ

Το... σύνθημα, εν τέλει, για την ανατροπή του σκηνικού έδωσε στο 32ο λεπτό ο Ακπόμ. Ο Μπίσεσβαρ ήταν αυτός που τροφοδότησε, αρχικά, τον Γιαννούλη, ο οποίος με σέντρα, από τα αριστερά, βρήκε τον Αγγλο επιθετικό και ο τελευταίος, από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-1. Με την Τούμπα να «φλέγεται», επτά λεπτά αργότερα, με τον Μπίσεσβαρ να... σερβίρει ξανά, ο Μάτος, με κεφαλιά, έβαλε σε θέση οδηγού στο ματς τον ΠΑΟΚ (2-1).

Η πρώτη καλή ευκαιρία, στο δεύτερο ημίχρονο, καταγράφηκε στο 50ό λεπτό για τον Αγιαξ. Ο Ζίγιεχ έπιασε το σουτ στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ. Το γκολ το πήρε ο «Αίαντας», τελικά, στο 57ο λεπτό. Ο Βαρέλα έδιωξε λανθασμένα στη μικρή περιοχή και ο Κλας-Γιαν Χούντελααρ παραβίασε, με ευκολία, την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη (2-2). Η ισοφάριση έδωσε, στην πορεία των λεπτών ως το φινάλε του αγώνα, τον απόλυτο έλεγχο στους Ολλανδούς, οι οποίοι απείλησαν ξανά, αρχικά, με σουτ του Τάντιτς, στο 67ο λεπτό, που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο αργότερα, ευκαιρία έχασε ο Χούντελααρ και στο 72ο λεπτό ο Ζίγιεχ. Στο 80ό λεπτό ένα ακόμη σουτ από τον Χούντελααρ, μπροστά στον Πασχαλάκη, έφυγε κόρνερ. Στο 89' ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρίν.

ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πέλκας (65' Λημνιός), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (73' Αουγκούστο), Γιαννούλης, Εσίτι, Ακπομ, Ζαμπά (79' Στοχ).

ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Σουρς, Βέλτμαν, Φαν Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Μαζραουί (82' Μαρίν), Μπλιντ, Μαρτίνες, Ζίγιεχ (82' Νέρες), Ντόλμπεργκ (33' Χούντελααρ), Ταλιαφίκο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ