Πολιτική

07 Αυγούστου 2019 08:41

Τσιούτσιας στον ΑΝΤ1 για Σαμαρά: Η σκευωρία με τη Novartis έληξε, αρχίζει η διερεύνηση (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ευθείες κατηγορίες για σκευωρία με πολιτικό δόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση από τον Διευθυντής Γραφείο Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού. Οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά.

Τσιούτσιας στον ΑΝΤ1 για Σαμαρά: Η σκευωρία με τη Novartis έληξε, αρχίζει η διερεύνηση (βίντεο)
-

«Δε μιλάμε για δικαίωση του Σαμαρά, αλλά των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας», σχολίασε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Νίκος Τσιούτσιας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά την απόφαση της Αντιεισαγγελίας κατά της Διαφθοράς να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία της Novartis που αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο ίδιος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αρχικά μέσω διαρροής σε μερίδα του Τύπου και στη συνέχεια μέσω δηλώσεων κορυφαίων στελεχών της, έστησε σκευωρία σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά.

«Προαναγγέλθηκε έξι μήνες πριν από εφημερίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μπλέξει σε σκάνδαλο. Και μετά κάποιος μάρτυρας κατέθεσε», είπε σχετικά ο Ν.Τσιούτσιας, συμπληρώνοντας ότι, «μπήκαν σε συγκεκριμένες εφημερίδες καταθέσεις που δεν είχαν κατατεθεί».

‘Όπως παρατήρησε ο ίδιος, «όλα ξεκίνησαν τη μέρα του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία», ενώ λίγες μέρες αργότερα ακολούθησαν δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων που φαίνεται ότι γνώριζαν, με τελευταία εκείνη του τότε Υπουργού κατά της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που είχε κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από γενέσεως του ελληνικού κράτους».

«Επί 2,5 χρόνια σειρά δημοσιευμάτων έφεραν τον πρώην πρωθυπουργό ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση», παρατήρησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο Α.Σαμαράς «έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για ψεύδη».

«Ο Πολάκης βγήκε και είπε ότι τους ξέρουμε, ούτε εκείνος, ούτε ο Τζανακόπουλος, ούτε ο Τσίπρας έπρεπε να ξέρουν», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι, «αμέσως ο Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά του Σαμαρά και του Παπαγγελόπουλου».

«Τον ‘Ρασπούτιν’ δεν τον είπε ο Σαμαράς, αλλά ανώτατοι δικαστικοί που παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε αναφερόμενος στον προστατευόμενο μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας πως οι δικαστικοί «επιβεβαίωσαν αυτά που έλεγε εξ αρχής ο Σαμαράς».

Ερωτηθείς αν ο πρώην Πρωθυπουργός θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή, δεν απάντησε ευθέως, αλλά παρέπεμψε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την υπόθεση, βάσει του Συντάγματος.

«Δε θα αναρωτιόσασταν ποιος έστησε την σκευωρία, ποιοι μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν;», σημείωσε ωστόσο και απάντησε πως «ο κ.Σαμαράς- και ο κάθε Έλληνας- επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης»

«Από την ώρα που έρχονται στη Βουλή οι δικογραφίες, ακολουθούν την συνταγματική οδό», δήλωσε σχετικά.

Ο Ν.Τσιούτσιας, εξέφρασε επίσης δυσαρέσκεια για το ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η υπόθεση Σαμαρά μπαίνει στο αρχείο, κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δε ζήτησε συγγνώμη και ξεκαθάρισε ερωτηθείς σχετικά ότι, ακόμα και αν ζητηθεί συγγνώμη, «δεν είναι στο χέρι του Σαμαρά να σταματήσει τη Δικαιοσύνη».

«Για να υπάρξει αντεκδίκηση, σημαίνει ότι κάποιος έχει κάνει κάτι. Όσοι ισχυρίζονται ότι ο Σαμαράς κάνει ρεβανσισμό, παραδέχονται την εκδοχή τους», σχολίασε και διερωτήθηκε αν «θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει εξεταστική επιτροπή;».

«Έληξε η σκευωρία και αρχίζει η διερεύνηση», κατέληξε ο Νίκος Τσιούτσιας.