Πολιτισμός

07 Αυγούστου 2019 12:28 Τελευταία ενημέρωση : 07 Αυγούστου 2019 13:38

Αναβατόριο για ΑμεΑ στην Ακρόπολη: έγινε παραγγελία στην Γερμανία

Διάβασέ μου το...

Επαναλειτουργεί η πλατφόρμα μεταφοράς αναπηρικών αμαξιδίων. Το Υπ. Πολιτισμού υπογραμμίζει πως ήταν ήδη μεταχειρισμένη όταν εγκαταστάθηκε και δεν είχε τύχει της αναγκαίας συντήρησης.

Αναβατόριο για ΑμεΑ στην Ακρόπολη: έγινε παραγγελία στην Γερμανία
-

Επαναλειτουργεί το αναβατόριο για ΑμεΑ στην Ακρόπολη, καθώς η πλακέτα που αναζητούσαν οι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση της βλάβης που παρουσιάστηκε την Τρίτη, βρέθηκε στην εγχώρια αγορά.

Το εξάρτημα τοποθετήθηκε και αφού έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές, η πλατφόρμα μεταφοράς των αναπηρικών αμαξιδίων τέθηκε σε λειτουργία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

tweet - Υπουργείο Πολιτισμού -  αναβατόριο - Ακρόπολη - ανταλλακτικό

Λίγες ώρες νωρίτερα, το Υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακοινώσει πως «Δεδομένου ότι η κατεστραμμένη πλακέτα του αναβατόριου για τους ανάπηρους στην Ακρόπολη, που υπέστη βλάβη την Τρίτη, θέτοντας εκτός λειτουργίας το ασανσέρ, δεν βρέθηκε στην ελληνική αγορά, ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά στην πλατφόρμα μεταφοράς των αναπηρικών αμαξιδίων, έγινε παραγγελία στη Γερμανία».

Όπως ανέφερε, ο εκτιμώμενος χρόνος παραλαβής του εξαρτήματος είναι τέσσερις εργάσιμες ημέρες. Σημειώνεται επίσης ότι το αναβατόριο, το οποίο εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2014, ήταν ήδη μεταχειρισμένο και κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας δεν έτυχε της αναγκαίας συντήρησης.

tweet - Υπουργείο Πολιτισμού -  αναβατόριο - Ακρόπολη - ανταλλακτικό

Όσο για την παραγγελία που έγινε στη Γερμανία, προχωράει κανονικά, προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμο και δεύτερο εξάρτημα σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάλογη βλάβη στο μέλλον.