Κόσμος

07 Αυγούστου 2019 12:41

Τέξας: Έφιπποι αστυνομικοί σέρνουν αλυσοδεμένο συλληφθέντα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Απολογητικό το Αστυνομικό Τμήμα για τη συμπεριφορά των δύο ένστολων.

Τέξας: Έφιπποι αστυνομικοί σέρνουν αλυσοδεμένο συλληφθέντα (βίντεο)
-

Για «αχρείαστη ντροπή» έκανε λόγο το Αστυνομικό Τμήμα του Τέξας, απολογούμενο για το σκηνικό που καταγράφηκε σε βίντεο, στο οποίο φαίνονται δύο έφιπποι αστυνομικοί να σέρνουν έναν αφροαμερικανό συλληφθέντα δεμένο με σχοινί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που κατέγραψε πολίτης, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών τραβά τον άνδρα από το σχοινί με το οποίο είναι δεμένος. Οι εικόνες παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Η σύλληψη είχε γίνει για παραβίαση χώρου το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθέντας αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν επρόκειτο για σχοινί, αλλά για «γραμμή» που ήταν δεμένη πάνω στις χειροπέδες του συλληφθέντα.

Αστυνομικοί - σέρνουν - σχοινί - αφροαμερικανός

«Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αλόγων, όμως καμιά φορά θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να μεταφερθεί άνθρωπος με χειροπέδες μέσα σε πλήθος. Η πρακτική δεν ασκήθηκε ορθά στη συγκεκριμένη περίπτωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία εξηγείται πως τη στιγμή της σύλληψης δεν υπήρχε διαθέσιμο μέσο μεταφοράς.

Αστυνομικοί - σέρνουν - σχοινί - αφροαμερικανός

«Οι αστυνομικοί δεν έκριναν σωστά, θα μπορούσαν να περιμένουν μεταφορικό», δικαιολογήθηκαν οι αστυνομικοί, μετά το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των σκηνών.