Κοινωνία

07 Αυγούστου 2019 19:26 Τελευταία ενημέρωση : 07 Αυγούστου 2019 22:08

Καταπλακωμένη από βράχο σε χαράδρα βρέθηκε η αστροφυσικός στην Ικαρία

Διάβασέ μου το...

Εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε καταπλακωμένη από βράχο σε χαράδρα την άτυχη 35χρονη. Πώς η έρευνα επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Καταπλακωμένη από βράχο σε χαράδρα βρέθηκε η αστροφυσικός στην Ικαρία
-

Με τον πιο τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των Αρχών στην Ικαρία για τον εντοπισμό της 35χρονης αστροφυσικού από τη Βρετανία, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα τη σορό της Βρετανίδας καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της.

Η γυναίκα βρέθηκε στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, εκεί από όπου φάνηκε ότι εξέπεμπε σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Γι αυτό άλλωστε οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανεύρεση της σορού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από την υπηρεσία geo tagging, μέσω της οποίας εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της στη συγκεκριμένη χαράδρα. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου οι ειδικές ομάδες διασωστών να φτάσουν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη Νάταλι.

Βρετανίδα - Νεκρή - Ικαρία

πό χθες το βράδυ είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο έδωσε ξανά σήμα το βράδυ της Τρίτης. Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ. Ο Κύπριος σύντροφός της, είχε ζητήσει άλλωστε μέσω του ΑΝΤ1 να εντοπίσουν τόσο η Google, όσο και το Facebook την τοποθεσία της Νάταλι μέσω του σήματος του κινητού της τηλεφώνου.

Το θρίλερ της εξαφάνισης της Βρετανίδας περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο όταν κατά τις αστυνομικές έρευνες στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Στην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της. Τα ευρήματα εστάλησαν για εξέταση DNA και αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν το αίμα προήλθε από φυσική ρινορραγία ή από κάποιο χτύπημα.

Tο χρονικό της εξαφάνισης

Το ζευγάρι έφτασε στο νησί στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσει για την Κύπρο τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία εξαφανίστηκε η 35χρονη.

Ο 38χρονος σύντροφός της μίλησε για τελευταία φορά μαζί της το πρωί της Δευτέρας όταν η κοπέλα, λάτρης του αθλητισμού, βγήκε για τρέξιμο στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου.

Λίγο αργότερα την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο και αφού τον διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει μέσα σε λίγη ώρα, έκλεισαν και δεν μίλησαν ποτέ ξανά, μιας και η αστροφυσικός δεν απάντησε σε καμία από τις κλήσεις του.

Λίγες ώρες αργότερα ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της, όπως και ο ιδιοκτήτης του δωματίου, στο οποίο έμενε το ζευγάρι.

Βρετανίδα - αγνοούμενη - Ικαρία

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, που διέμενε και εργαζόταν στην Κύπρο και έχασε τη ζωή της στην Ικαρία, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης «με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Natalie Christopher. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της σορού της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νομικές διαδικασίες.

«Είναι συγκλονιστικό... Μόλις τώρα ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. «Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής πολιτείας και τα δικά μου προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ» καταλήγει ο υπουργός.