Κόσμος

08 Αυγούστου 2019 16:57

FT: αποφασισμένος για το Brexit με κάθε κόστος ο Τζόνσον

Διάβασέ μου το...

Ακόμη κι αν πέσει η Κυβέρνηση μετά από πρόταση δυσπιστίας, ο Τζόνσον στοχεύει να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ και μετά να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

FT: αποφασισμένος για το Brexit με κάθε κόστος ο Τζόνσον
-

Αποφασισμένος να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον δεν φοβάται ότι ούτε την ψήφο δυσπιστίας στη Βουλή. Σύμφωνα με τους Financial Times σε περίπτωση που οι βουλευτές ρίξουν την κυβέρνηση, θα προκηρύξει εκλογές για λίγο μετά το Brexit.

«Δεν μπορούμε να τους αποτρέψουμε από το να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές, αλλά ελέγχουμε το χρονοδιάγραμμα. Θα εξασφαλίσουμε λοιπόν ότι αυτές θα γίνουν μετά τις 31 Οκτωβρίου» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα αξιωματούχος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία της παράτασης που έχει εξασφαλίσει η Βρετανία για την έξοδο.

Παράλληλα στενός συνεργάτης του Τζόνσον ερωτηθείς από τους FT δεν αρνήθηκε ότι το σχέδιο του πρωθυπουργού θέλει την διεξαγωγή εκλογών κατά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Nα θυμίσουμε ότι το σενάριο αυτό είχε παρουσιάσει και η κυριακάτικη έκδοση της Telegraph, αναφέροντας ότι στενός σύμβουλος του Τζόνσον διαβεβαίωσε τους υπουργούς πως η Βουλή δεν μπορεί να σταματήσει το Brexit ακόμη και εάν ρίξει την κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ