Οικονομία

09 Αυγούστου 2019 12:36 Τελευταία ενημέρωση : 10 Αυγούστου 2019 13:14

Ιδιοκτήτης ταβέρνας έσπασε το χέρι εφοριακού που πήγε για έλεγχο

Διάβασέ μου το...

Ακόμα ένα περιστατικό βίας κατά ελεγκτών της εφορίας, αυτή τη φορά στον Πλατανιά Μαγνησίας. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ενημέρωσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ιδιοκτήτης ταβέρνας έσπασε το χέρι εφοριακού που πήγε για έλεγχο

Ακόμα ένα επεισόδιο βίας σημειώθηκε σε βάρος εφοριακού, αυτή τη φορά στην περιοχή του Πλατανιά Μαγνησίας.

Πρόκειται για έναν 61χρονο εφοριακό που δέχθηκε επίθεση από 59χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας, το οποίο διαχειρίζεται η σύζυγός του. Ο άτυχος εφοριακός, μαζί με μια συνάδελφό του, πήγαν για έλεγχο υγειονομικού ενδιαφέροντος στο συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά δεν περίμεναν την αντίδραση του εξαγριωμένου επιχειρηματία όταν του βεβαίωσαν τρεις παραβάσεις!

Ο ίδιος στο άκουσμα του προστίμου άρχισε να χτυπά τον 61χρονο, προκαλώντας του μάλιστα ελαφρές σωματικές βλάβες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων, ο άτυχος εφοριακός έχει σπάσει το χέρι του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια, αλλά εκείνη απέφυγε την επίθεση.

Οι εφοριακοί ενημέρωσαν την Αστυνομία και ο δράστης αναζητείται να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η αστυνομία που μετέβη στο κατάστημα συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία, όμως, άφησε μετά από λίγο ελεύθερη καθώς είχε εμπλακεί στο συμβάν μόνον φραστικά.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη. Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ επικοινώνησε και με τον ελεγκτή για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», επισημαίνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ στον Πλατανιά Μαγνησίας και ταυτόχρονα προαναγγέλλονται αυστηρότερες ποινές των ποινές για όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος και εκφράζει τη στήριξή της προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ήδη, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας. «Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ