Κοινωνία

10 Αυγούστου 2019 07:44

Τελευταίο αντίο στον ανήλικο ποδηλάτη που σκοτώθηκε στον Καραβόμυλο

Διάβασέ μου το...

Το απόγευμα η κηδεία του 14χρονου Μάριου. Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός που προκάλεσε την τραγωδία. Το χρονικό της μοιραίας βόλτας.

Τελευταίο αντίο στον ανήλικο ποδηλάτη που σκοτώθηκε στον Καραβόμυλο
-

Θρήνος για τον άτυχο 14χρονο που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ενώ έκανε ποδήλατο με τον δίδυμο αδελφό του και τους φίλους του στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας.

Στις 5:00 το απόγευμα συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν τον μικρό Μάριο, η κηδεία του οποίου τελείται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία.

Ο 44χρονος οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Λαμίας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του θα σχηματισθεί δικογραφία, αφού βγουν και τα αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί εάν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 44χρονου τα επίσημα αποτέλεσμα του αλκοτέστ θα ανακοινωθούν σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Λαμία - δυστύχημα - ποδήλατο - ανήλικος

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το τροχαίο και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει τόσο βαθύ πόνο τόσο την οικογένεια του άτυχου παιδιού όσο και στη δική του οικογένεια...», είπε η δικηγόρος του 44χρονου στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εξέφρασε την οδύνη του για τον απροσδόκητο και αναίτιο χαμό του 14 χρονου Μάριου Λέτσου, μαθητή της Β’ τάξης του σχολείου. «Στις δύσκολες αυτές στιγμές η σκέψη και οι προσευχές όλων μας θα είναι κοντά τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για το χαμό του 14χρονου Μάριου Λέτσου, καθώς οι γονείς του είναι γιατροί που εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου μεταφέρθηκε νεκρός ο άτυχος Μάριος το μοιραίο βράδυ.

Δήλωση συμπαράστασης στους γονείς του Μάριου δημοσιοποίησε και η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείο Λαμίας. «Σεβόμενοι το πόνο και την θλίψη της οικογένειας, νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ως Διοίκηση μαζί με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας,  την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Γονείς και Ιατρούς του Νοσοκομείου μας,  τον πατέρα κύριο  Σωτήριο Λέτσο -  Διευθυντή του  Τμήματος Επειγόντων περιστατικών και στην Μητέρα  κυρία Όλγα Λέγγα -  Επιμελήτρια Α΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας,  για τον  απρόσμενο και άδικο  θάνατο του τέκνου τους, Μάριου Λέτσου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία, εξέφρασε την απέραντη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μάριου Λέτσου, ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής των Τμημάτων Υποδομής Κ17. «Τα λόγια είναι φτωχά, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του» αναφέρεται στην επιστολή.

ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος Μάριος, ο δίδυμος αδελφός του και οι φίλοι τους εκινούντο με τα ποδήλατά τους στον παλιό επαρχιακό δρόμο Στυλίδας-Καραβόμυλου, σε μια βόλτα που μετατράπηκε τελικά σε τραγωδία...

Παρά το γεγονός ότι στα ποδήλατά τους είχαν φωτισμό εμπρός και πίσω, δεν έγιναν αντιληπτά από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος τα αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή, προσπάθησε να τα αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον 14χρονο.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο δίδυμος αδελφός του και ένα ακόμη παιδί της ανέμελης συντροφιάς νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο για την ζωή τους.

ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ