Πολιτική

11 Αυγούστου 2019 10:02

Νέες προκλήσεις Ακάρ από την φρεγάτα που συνοδεύει το Γιαβούζ

Διάβασέ μου το...

Ελικόπτερο μετέφερε τον Τούρκο Υπ. Άμυνας στη φρεγάτα που συνοδεύει το πλωτό γεωτρύπανο. Προκλητικό μήνυμα και από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης.

Νέες προκλήσεις Ακάρ από την φρεγάτα που συνοδεύει το Γιαβούζ
-

Από το κατάστρωμα της τουρκικής φρεγάτας που συνοδεύει το γεωτρύπανο “Γιαβούζ” στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Είμαστε αποφασισμένοι για αυτό. Κανείς δεν θα πρέπει να τεστάρει την στρατιωτική ισχύ μας», δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ - ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ - ΓΙΑΒΟΥΖ

Υπενθυμίζεται, πως κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, ο Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε τουρκικές στρατιωτικές μονάδες και διεμήνυσε πως «όσο εμείς μιλάμε για ειρήνη το θεωρούν αδυναμία, όταν λέμε πως θα δεν επιτρέψουμε τετελεσμένα το θεωρούν απειλή. Γι' αυτό οι γείτονες μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα πράγματα αντικειμενικά. Μέχρι σήμερα ασκήσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας ως εγγυήτρια δύναμη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και για να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι».

Παράλληλα, νέο προκλητικό μήνυμα έστειλε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι. «Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», είπε και συμπλήρωσε πως «Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαιώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ