Κοινωνία

11 Αυγούστου 2019 11:51 Τελευταία ενημέρωση : 11 Αυγούστου 2019 21:32

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Ελαφόνησο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν “μάχη” με τη φωτιά. Στην περιοχή ο Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Ελαφόνησο (εικόνες)
-

“Μάχη” με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ελαφόνησο, όπου τις τελευταίες ώρες σημειώνονται αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, έξι αεροσκάφη (τρία Canadair και τρία PZL) και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και δύο μηχανήματα έργου.

Στην περιοχή του Σίμου, η φωτιά κινείται προς το κάμπινγκ, το οποίο εκκενώθηκε για δεύτερη φορά. Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό της Παναγιάς, ο οποίος επίσης εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων. Σήμερα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πρόβλημα στο νησί, καθώς εκτός των άλλων έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση λόγω του πυκνού καπνού.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΦΩΤΙΑ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΦΩΤΙΑ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΦΩΤΙΑ