Κοινωνία

11 Αυγούστου 2019 15:09

Μαξίμου: δημοσία δαπάνη η κηδεία του ήρωα ψαρά στο Μάτι

Text to Speech

Ο θάνατος του ανθρώπου που συγκίνησε με την αυτοθυσία του στην τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού, μας γεμίζει θλίψη, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μαξίμου: δημοσία δαπάνη η κηδεία του ήρωα ψαρά στο Μάτι

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κι αναφερόμενο στο θάνατο του Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος με αυτοθυσία είχε καταφέρει να σώσει δεκάδες πυρόπληκτους στο Μάτι, στις τραγικές στιγμές του προηγούμενου καλοκαιριού, τονίσει ότι «ο  Κώστας Αρβανίτης, που έφυγε από κοντά μας, ήταν ο άνθρωπος που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα όταν μαζί με τη γυναίκα του Χρύσα, τον γιο του Δημήτρη και τον Μαχμούντ Μεσαφέρ έσωσαν 70 συνανθρώπους μας, με το καΐκι του, τη νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη».

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «ο Κώστας Αρβανίτης θα αποτελεί παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Κατόπιν συνεννόησης της κυβέρνησης με την οικογένειά του, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η Υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης».