Κοινωνία

12 Αυγούστου 2019 10:13

Συναγερμός για τη μεγάλη φωτιά στον Υμηττό (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εκκενώθηκαν περιοχές στην Παιανία. Ζημιές σε σπίτια. Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Διερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Συναγερμός για τη μεγάλη φωτιά στον Υμηττό (βίντεο)
-

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε τα ξημερώματα η Αττική, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στις 03:18 στον Υμηττό.

Οι φλόγες θέριεψαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και έφθασαν μέχρι τις κεραίες, ενώ στην Παιανία σήμανε συναγερμός και πολλοί κάτοικοι απομακρύνθηκαν άρον-άρον, με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς και αναφέρθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον άλλα τρία.

Δείτε εικόνες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 News από τον πύρινο εφιάλτη στον Υμηττό:

Φωτιά - Υμηττός - καμμένο σπίτι

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγο για εκρήξεις και ταυτόχρονες εστίες.

Φωτιά - Υμηττός

Από την πρώτη στιγμή, στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και παράλληλα στο μέτωπο της φωτιάς μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Φωτιά - Υμηττός

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έφθασαν στο σημείο εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνέδραμαν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της Περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά - Υμηττός

Φωτιά - Υμηττός

Λίγο μετά τις 7 το πρωί άνοιξε το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Φωτιά - Υμηττός

Φωτιά - Υμηττός

Φωτιά - Υμηττός

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώθηκαν στο να μην μπει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και εκεί έκαναν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ