Καιρός

13 Αυγούστου 2019 07:04

Καιρός: Στα ύψη και την Τρίτη ο υδράργυρος

Διάβασέ μου το...

Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» 40άρια.

-

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού αναμένεται αίθριο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4.Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους στη Θεσσαλία 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ