Αθλητικά

12 Αυγούστου 2019 18:17

Μαρτίνς: δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την αντίπαλο μας

Διάβασέ μου το...

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί, τίποτα δεν έχει κριθεί», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, αναφερόμενος στη ρεβάνς με την Μπασάκσεχιρ.

Μαρτίνς: δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την αντίπαλο μας
-

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής (1-0) από την Κωνσταντινούπολη, στον πρώτο αγώνα απέναντι στην Μπασάκσεχιρ, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς κάθε άλλο παρά ήσυχος και επαναπαυμένος αισθάνεται, ενόψει της αυριανής ρεβάνς (13/8, 21:30).

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θεωρεί ότι το σκορ αυτό καθιστά φαβορί την ομάδα του, όπως υπογράμμισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Όχι, αυτό σημαίνει ότι προηγούμαστε στα πρώτα 90 λεπτά της διαδικασίας της πρόκρισης, αλλά μένουν ακόμα 90 λεπτά. Αν έχουμε μία έξτρα δύναμη, είναι η συμπαράσταση του κόσμου μας. Το παιχνίδι δεν έχει κριθεί και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας, γιατί είναι ένας ποιοτικός αντίπαλος», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Γι΄ αυτό προετοιμάσαμε το παιχνίδι μας με τον ίδιο τρόπο που προετοιμάζουμε όλα τα ματς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί. Δεν πρέπει να δώσουμε ευκολίες στον αντίπαλό μας και θα πρέπει να παίξουμε τα 90 λεπτά με όλη μας τη σοβαρότητα».

Στην ερώτηση για το πόσο διαφορετικός θα πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, γιατί έχουμε έναν αντίπαλο με ποιοτικούς παίκτες και θα δυσκολευτούμε. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η επιθετική λειτουργία μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τακτική, αμυντικά κάναμε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, αν εξαιρεθούν κάποια ατομικά λάθη που έγιναν σε αυτό το παιχνίδι».

Και συνέχισε: «Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα της επίθεσής μας. Θα είναι τελείως διαφορετικό ματς από το πρώτο. Αν δεν μας δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα ο αντίπαλος, θα μας δημιουργήσει άλλα. Θα πρέπει να δουλέψουμε τακτικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, να μειώσουμε τα ατομικά λάθη και να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

Όσο για το αν περιμένει κάτι διαφορετικό από την τουρκική ομάδα; «Περιμένουμε μία δυνατή Μπασακσεχίρ. Τα δύο παιχνίδια είναι διαφορετικά. Έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, που είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε εχθρικές ατμόσφαιρες. Περιμένουμε έναν δυνατό αντίπαλο και περιμένουμε και από τον εαυτό μας να είμαστε πιο δυνατοί. Δεν έχει κριθεί τίποτα. Δεν πιστεύω πως η Μπασακσεχίρ θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα μας δυσκολέψει».

Ως προς τον Ποντένσε, ο Μαρτίνς διευκρίνισε ότι ο Πορτογάλος επιθετικός «έχει προπονηθεί επιφυλακτικά και αύριο θα παίξει κανονικά. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι».

Ο Γιώργος Μασούρας, σκόρερ του γκολ της νίκης στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας στη συνέντευξη Τύπου.

Θέλω να δίνω το 100% για την ομάδα και αυτό μπορώ να υποσχεθώ για αύριο. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα υποσχεθώ», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός.

«Η πίεση είναι κάτι που καλούμαστε να διαχειριστούμε οι αθλητές και ειδικά όσοι παίζουμε στον Ολυμπιακό. Ειδικότερα γι΄ αυτό το ματς είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ