Κοινωνία

13 Αυγούστου 2019 10:01

Θάσος: Αγωνιώδεις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά

Διάβασέ μου το...

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Ενισχύονται τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στα Κοίνυρα.

Θάσος: Αγωνιώδεις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά
-

Μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 το πρωί, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Κοίνυρα της Θάσου, στην περιοχή Παράδεισος, στα νότια του νησιού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του κατάφυτου νησιού, γεγονός που έχει κινητοποιήσει ολόκληρο το μηχανισμό της Θάσου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από νωρίς τα πρωί γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Φωτιά - Θάσος

Φωτιά - Θάσος

Ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, ώστε να μην προχωρήσει σε πιο δύσβατες περιοχές, ενώ τόνισε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός.

Φωτιά - Θάσος

Φωτιά - Θάσος

Όπως μεταδίδει το KavalaNews.gr, που εξασφάλισε και μεταδίδει τις σχετικές εικόνες, η φωτιά έγινε αντιληπτή από οδηγό απορριμματοφόρου που εκτελούσε δρομολόγιο για την αποκομιδή.

Διαβάστε επίσης:

“Μάχη” με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ